تقدیر و تشکر معاونت تحقیقات و فن آوری از برگزیده بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی اختراعات INPEX۲۰۱۴

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۴/۲ |

معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه از برگزیده بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی اختراعات INPEX۲۰۱۴ تقدیر کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ؛ کیان زبیری دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران به همراه محمدرضا میمنت در بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی اختراعات موفق به کسب مدال طلا اختراع در بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی اختراعات INPEX۲۰۱۴  در کشور امریکا و کسب جایزه ویژه انجمن مخترعین کشور بلغارستان گردید. این اختراع همچنین در مسابقات جهانی اختراعات در کشور کانادا در دو سال پیاپی و درخشید.

شایان ذکر است این وسیله در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده و هم اکنون امکان اعمال آسیب کنترل شده به سلول ها و ملوکولهای هدف را فراهم ساخته. با تکمیل این پروتوتایپ در مقیاس بزرگ تر در آینده ای نزدیک امکان درمان آزمایش این روش نوین در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله بدخیمی ها و همچنین امکان از کار انداختن هدفمند درشت مولکول های زیستی به صورت inVivo فراهم می گردد.
پایایی و پویایی هر اورگانیسم زنده پیوستگی ژرفی به ایجاد و برقراری تعادل ظریف شیمیایی و الکتریکی پیرامون سلولهای آن اورگانیسم دارد.
این تعادل ظریف و پویا عمدتاً توسط مکانیسم های پیچیده ای در غشای سلول برقرار می گردد و با صرف هزینه زیستی به شکل مواد اولیه و انرژی پایدار نگاه داشته میشود. این تعادل نه تنها انجام فعالیت های زیستی سلول را ممکن میکند بلکه اصلی ترین وسیله برای حفظ پایداری سلول به عنوان یک ساختار فیزیکی میباشد. هر گونه بی نظمی و نا همگونی در این تعادل موجب ایجاد اختلال در فعالیت های زیستی سلول شده و بسته به شدت آن میتواند پایداری و بقای آن را تهدید کند. ایده اولیه این پروژه زمانی پدیدار شد که ترم سوم پزشکی در مقطع علوم پایه استاد درس فیزیولوژی توضیحاتی را پیرامون مکانیسم های غشایی را ایراد میکردند. نیک به یاد دارم که کلاس بعد بیوشیمی دو بود و  استاد راجع به شکل گیری ساختار سوم پروتئین ها و درشت ملوکولها تدریس میکردند.

ایده بعدی استفاده از ذرات نانو ابر رسانا برای ایجاد اختلال در پتانسیل های الکتریکی و تغییرات مغناطیسی و متعاقباً بروز ناهنجاری در فعالیت غشای سلول بود. بر اساس فرضیه گروه ما این بر هم ریختگی میتوانست بالقوه موجب نارسایی و عدم کفایت غشا در حفظ تعادل یونی لازم برای حیات سلول شود.

با این فرضیه مرحله تحقیق و بررسی پیرامون بنیان علمی این ایده و همچنین پژوهش های انجام شده قبلی شروع شد و پس از بررسی های دقیق، هدف استفاده از القای الکترومغناطیسی و القای تغییرات الکتریکی، مغناطیسی و حرارتی در نانو ذرات سوپرپارامغناطیس آهن قرار گرفت. ذرات فوق به گونه ای طراحی شدند که بتوان با دقت بالا تک تک سلول های مورد نظر را هدف گرفت و از آسیب به سلول های سالم دوری جست.  این مهم با استفاده از ملوکول هایی ویژه با توان پیوستن به صورت اختصاصی به سلول های هدف ممکن شد.

از سوی دیگر دستگاهی که بتوان با بسامد و شدت مورد نظر میدان مغناطیسی دلخواه را به ذرات اعمال کرد موجود نبود که پس از طراحی در اکتبر سال میلادی ساخته شد و همزمان در کشور ایالات متحده امریکا به عنوان یک اختراع با عنوان روش نوین درمان سرطان به  شماره US۲۰۱۳۰۳۱۰۸۲۴ به ثبت رسیده و منتشر شد.

اولین حضور بین المللی این اختراع در همایش علمی TechConnectWorld۲۰۱۴ در جنوب شهر واشنگتن دی سی، پایتخت کشور ایالات متحده امریکا بود. این پروژه به عنوان اختراع برگزیده در بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی اختراعات INPEX۲۰۱۴ در کشور امریکا برنده مدال طلا شد و همچنین در همان سال موفق به کسب جایزه ویژه انجمن مخترعین کشور بلغارستان شد. مسابقات جهانی اختراعات در کشور کانادا در دو سال پیاپی و محل دیگری برای درخشش این اختراع بود.
در سال جاری با ساخت این پروتوتایپ و تکمیل فاز دوم پروژه ؛ و تبدیل ایده به واحد عملگر در مسابقات جهانی اختراعات در کشور کانادا مورد آزمون واقع شد و علاوه بر کسب عنوان طلا ؛ انجمن ملی اختراعات و نو آوری های کشور اندونزی مدال طلا و جایزه ویژه خود را به این وسیله تقدیم و نبوغ ایرانی را تحسین نمود.
وسیله اختراع شده در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده و هم اکنون امکان اعمال آسیب کنترل شده به سلول ها و مولکول های هدف را فراهم ساخته است. با تکمیل این پروتوتایپ در مقیاس بزرگ تر در آینده ای نزدیک امکان درمان آزمایش این روش نوین در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله بدخیمی ها و همچنین امکان از کار انداختن هدفمند درشت مولکول های زیستی به صورت inVivo فراهم می گردد.

دفعات مشاهده: 259 بار   |   دفعات چاپ: 15 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر